Nissebørnene i Ledvogterhuset  (2007)  Udsolgt

I det gamle ledvogterhus på midtfyn, bor en lille nissefamilie. Nisserne Mia og   Marius  og deres to børn Sille og Søren.
Sille og Søren leger med dyrene i hus og have, men deres  yndlingsbeskæftigelse er at lave skarnstreger og drille maleren der bor i Ledvogterhuset. En dag har de for eksempel kommet peber i malerens kaffe og salt i sukkeret. Det syntes han ikke er nær så sjovt, som de to børn syntes. Heller ikke når nissebørnene hjælper ham med detaljer på hans tegninger. Derfor er han også kun glad, da nissefamilien om foråret flytter ud i en nærliggende skov.
Nissemor Mia genoptager sit gamle virke med at hjælpe Mølleskovens dyr og nisser, og hele familien må hjælpe til med at samle lægeurter m.m. Sille og Søren drømmer dog om at komme ud på det helt store eventyr, og det får de snart muligheden for. De hører fra skovens dyr, om en krybskytte i en nærliggende skov.

Deres selvtillid er stor, og drømmen om et spændende eventyr ligeså. De beslutter sig for at drage ud og bekæmpe krybskytten i Hestehaveskoven.  Rygterne viser sig at være sande, og snart møder de to nissebørn krybskytten og hans uhyggelige hund. Det eventyr de drømte om er pludselig virkelighed. Det går selvfølgelig ikke  helt som nissebørnene har planlagt, for hvordan skal to små nissebørn bekæmpe en stor drabelig krybskytte.  Heldigvis dukker en gammel ven fra fortiden op, da nøden er størst.......og selvom jeg har besluttet mig for at dette er den sidste nissebog (indtil videre), kan jeg godt røbe at historien ender godt.