Jeg kan uden at blinke sige at jeg er professionel maler, for det har jeg levet af de sidste 30 år.
Godt nok som malersvend, men hvad der er mere relevant for denne hjemmeside er, at jeg i lige så mange år har malet malerier i min fritid.


Jeg har tegnet så længe jeg kan huske, men maleriet tog sin begyndelse engang sidst i halvfjerdserne.
Dér modtog jeg i nogle år undervisning af en lokal kunstmaler. Børge Rasmussen fra Nr. Lyndelse. Han var meget inspirerende og jeg lærte alt det grundlæggende i de år. Dengang malede jeg med oliemaling og da naturen altid har haft en stor plads i mit hjerte, var det mest landskabsbilleder jeg malede.
Nu er olien blevet skiftet ud med akryl og de naturtro landskabsmotiver er skiftet ud med mere farvestærke billeder.


Det er farveglæden der driver værket og det at kunne se det store i det små.


Jeg maler mest naivistiske billeder. Muntre, folkelige billeder af skæve eksistenser, politisk ukorrekte danskere, dyr, motiver fra havekolonien, håndværkere og andre helt, helt almindelige mennesker.
Hverdagsmotiver. Tit med humor eller et glimt i øjet. Kan de bringe smilet frem hos beskueren, ja så er de ikke malet forgæves.
Det er ikke højtravende kunst, men det gør ikke det naivistiske univers mindre interessant.
jeg har selv haft meget stor fornøjelse af at se udstillinger med naivistiske kunstnere som feks Walther Schaldemose og Lone Villaume. Man er i godt humør når man går fra en naivistisk udstilling.


Tit maler jeg også andre motiver. Det har fået nogen til at bruge ordet ”stilforvirring”, men handler nu mere om, at det for mig er sjovest når jeg ikke maler det samme hele tiden. Jeg syntes bedre om ordet ”alsidighed”, men pyt. Det er i hvert fald spændende at prøve noget forskelligt af.


Mange af disse ”andre malerier”, som jeg har kaldt dem under punktet ”Malerier til salg”, er en hyldest til kvinden. Disse skønne væsner som vi mænd bruger et helt liv på, at prøve at forstå. De er dejlige og uimodståelige og jeg finder det smukke køn og de kvindelige former meget inspirerende…….en begejstring jeg har tilfælles med endeløse rækker af mænd (og kunstnere) helt tilbage til hulemaleriernes tid.
De er malet med stor kærlighed og respekt for kvinden.


I nogle af malerierne er der også et spirituelt tema, men skønt mine malerier altid får en titel, så må folk selv få det ud af motivet som de syntes.
 

De malerier jeg har til salg finder du her på hjemmesiden under punktet ”Malerier til salg”, men du er også velkommen til at besøge mit lille beskedne galleri.
Jeg har tit billeder ude at hænge på udstillinger, men der vil altid være et bredt udsnit at kikke på.
Læs mere under ”Det lille Galleri”.


Mange hilsner Bent