Bent Bjerring,

Malersvend, forfatter og kunstmaler.

Om jeg kan kalde mig kunstmaler, når jeg ikke er uddannet på akademi, er jeg lidt i tvivl om…..men det er nu heller ikke en titel jeg bruger normalt. Jeg er mere eller mindre selvlært og har malet malerier siden sidst i 70èrne og overlader glad til andre, at bedømme om mine billeder er kunst eller ej.

MALER derimod, kan jeg godt kalde mig, for jeg har arbejdet som malersvend i 30 år. Deraf de 20 år i Årslev Malerforretning. Her var jeg i en lang periode tillidsmand og har også betjent kunder i farvehandlen.

Forfatter, er en titel jeg er lidt ydmyg med, men da jeg har skrevet og illustreret 6 bøger, må jeg vist godt bruge den titel. 

Men det var nok om titler. For de fleste er jeg blot maleren i Ledvogterhuset.

 

Jeg er født i 1957 i Sdr. Nærå på Midtfyn. Har med Vivi to drenge, Emil og Lasse. Jeg har siden 1981 boet i Årslev i Ledvogterhuset og det er også herfra handlingen i mine nisssebøger udspringer.

Jeg er vokset op på et husmandssted i Allerup, med dyr, natur og luft omkring mig og har vel stadig ”lidt halm i træskoene”.

Har arbejdet som soldat (bla. på Cypern), som fabriksarbejder og som før nævnt,  håndværker.

Siden april 2005 har jeg ledet malerværkstedet på Søbysøgård. En gammel herregård der i dag er et åbent statsfængsel. (Danmarks smukkeste fængsel). Her vedligeholder jeg sammen med 8-10 indsatte den gamle herregård ”Slottet”, værkstedsbygningerne og de afdelinger hvor de indsatte bor.

 

Jeg var i mange år aktiv i SNIF-amatørteater hvor jeg malede kulisser mm. og var i en 5-årig periode formand for Snufferne, et lokalt børneteater.

Fritiden i dag går med at passe det gamle Ledvogterhus og ikke mindst den dejlige have, mine hunde, høns og duer mm.

Der bliver også tid til at tegne og male farvestrålende malerier.

Jeg har ”Det lille Galleri” hvor man efter aftale, eller når ÅBEN-skiltet er ude, kan se et udsnit af mine malerier.

Se evt. mere under punktet ”Det lille Galleri”.